Rendszeres olvasók

2012. május 1., kedd

Keukenhof

Ide kattintva megnézhető a többi fénykép is
Amikor három és fél évvel ezelőtt Hollandiában jártunk, nem kényeztetett el bennünket az időjárás. Persze az ember december elején mit akarhat, mint havat, szelet, hideget. Most megint eltöltöttünk három napot a hollandoknál. Nem jártunk sokkal jobban, bár néha azért kisütött a nap és nem esett a hó :). Szombaton (szerencse fiai vagyunk: ezen a napon volt a legrosszabb az idő :D) Keukenhofban jártunk, ahol a helyi arborétumot telisdeteli ültetik tavaszi virágokkal. Tulipánok, nárciszok, jácintok, fürtös gyöngyikék hihetetlen mennyiségben pompáznak ezen a mostoha éghajlaton. Persze így a virágok sokkal tovább virágoznak, mint itthon a 25-30 fokban.

Ez csak egy sor abból az ideiglenes parkolóból, amit az arborétum előtt kialakítottak, hogy ilyenkor, amikor nagy tömegek látogatnak oda, mindenkinek jusson hely. Körülbelül 20 végeláthatatlan sorban álltak az autók, a sorok között a kerék nyomsávot lekövezték, hogy ne a sárban kelljen dagonyázniuk a kocsiknak.  Ez csak azért érdekes, mert amikor az alcsúti arborétumban jártunk tavaly hóvirágzás :) idején, akkor a későn érkezők már csak az út mellett találtak helyet maguknak, félig az árokban parkolva. Így:3 megjegyzés:

 1. de szééééééééééééééééééééépet láttatok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nagyon szép volt, sajnáltam, hogy annyira hideg volt és fújt a szél. Még sétálgattam volna ott...

   Törlés
 2. Az "Ide mindenképpen el szeretnék menni" listámon szerepel egy holland virág virágkiállítás/arborétum. Nagy kedvenceim a tulipánok és a napraforgók. Köszi, hogy legalább a fényképeid erejéig részese lehettem az élményeidnek!!!

  VálaszTörlés