Rendszeres olvasók

2011. január 23., vasárnap

Barnabás

Barnabás

Már november vége óta, amikor Pamacsot, a 13 éves szakállas collie-t el kellett altatni, terveztük, hogy keresünk helyette másik kutyát. Nem is annyira magunk miatt, mint inkább Csipi, a hét éves westie miatt, aki totális depresszióba zuhant, amikor elvesztette öreg barátját, akivel gyakorlatilag minden percét együtt töltötte.

Csipi

Így aztán megindult a keresgélés, hol találhatnánk barna színű szakállas collie-t. Rá is akadtunk egy tenyésztőre Solymáron, ahol volt egy barna színű kislány kutya kis színhibával. A színhiba minket nem érdekelt, hiszen sem tenyészteni, sem versenyeztetni nem akarjuk, de sajnos a hét végén kiderült, hogy a színhibához halláskárosodás is járul. Azt pedig nem vállalhattuk, hogy felnevelünk egy olyan kutyát, aki nem hall. Egyébként sem vagyunk nagyon gyakorlott kutyások, de ráadásul egy ilyen kutyus felnevelése még rutinosaknak is nagyon nagy feladat. Így hát újabb keresésbe fogtunk, és tegnap rátaláltunk Barnabásra, aki oroszlányi illetőségű barna kan kutyus. Nem sokat gondolkodtunk tehát, ma már nálunk ebédelt :). Még kicsit félénk, de láthatóan kezdi megszokni a helyét, Csipivel pedig kiválóan megvannak.
Guszti véleményét nem is érdemes kikérni, minden kutyáról lesujtóan nyilatkozik... :)

Guszti

5 megjegyzés:

  1. Remélem, holnap eljutok hozzátok! :)

    VálaszTörlés
  2. szép az új családtag (is). gondolom, csipiről még a barnabás előtti korszakban készült a kép. itt még eléggé szomorkásnak látszik. azért a kutyák véleményére is kíváncsi lennék: ugyan mit szólnak guszti fennhéjázásához :)

    VálaszTörlés
  3. Csipinek ez rendes fazonja, így szeret heverészni, figyelni a körülötte lévő világot, de azért van benne szomorkásság is, tényleg. Szerintem a kutyák úgy vannak Gusztival, hogy jobb a békesség, türelemmel viselik a megalázó pillantásokat. Szerencsére tettlegességre nem szokott sor kerülni. Mindenki tudja, hol a helye. :0)

    VálaszTörlés
  4. nagyon édesek a kis jószágok! hogy van azóta barnabás? imádnivaló azzal a barna kis orrával. csipi azóta gondolom egyre jobb kedvű :)ki lett a falkavezér?

    VálaszTörlés
  5. A falkavezér természetesen Csipi. Az ő főnöke természetesen Guszti. :D Barni szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát nálunk. Szelíd, mint az őzike, tüneményes kis jószág. :0)

    VálaszTörlés